Benodigdheden:
- 200 gr. cakemeel/bloem met 2 tl bakpoeder
- 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gr. suiker
- 4 eieren
- 3 appels
- evt. een beetje citroen sap
- evt. 100 gr. abrikozenjam
- mixer
- springvorm
- kom
- zeef
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in en bestuif de binnenkant met meel. Klop de boter en de suiker met de mixer tot het goed gemengd is. Mix nu een voor een de eieren erdoor en klop het beslag op de hoogste stand nog 5 min. door.
Zeef nu het meel in delen boven het mengsel en schep het er met een lepel doorheen, niet mixen dus. Schil en snij de appels in blokjes, doe er evt. wat citroensap overheen. Doe de helft van het beslag in de bakvorm en druk de helft van de appels hierin. Daarna doe je de andere helft van het beslag eroverheen en verdeel je de appels. Nu moet de cake 60-70 min. in het midden van de oven bakken. Als de taart klaar is kan je ook nog wat abrikozenjam opwarmen in een pannetje en dit er overheen strijken. Of je kan de taart serveren met wat slagroom. En smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten