Ik ben nooit zo’n hele grote pap fan geweest, Brinta of
havermoutpap vond ik altijd te zwaar of te dik. Maar rijstepap is altijd mijn
favoriet geweest. Ik hou van rijstepap! Het is vooral heerlijk als het weer wat
kouder wordt zoals nu. Als je dan een lekker bakje warme rijstepap eet als
ontbijt is je buik helemaal opgewarmd voordat je de deur uitgaat. Of je eet het
als een toetje. Vooral heel erg makkelijk als er b.v. nog rijst over is van de
dag ervoor. Het is heel simpel te maken maar hier toch nog een recept om je
rijstepap net iets specialer te maken. ;)
Ingrediënten:
- 200 gr. Rijst
- 1 L. water
- 1 ½ L. melk
- 1 overvolle tl custardpoeder
- 4 à 5 el rietsuiker
- 2 el roomboter
Recept:
Kook de rijst met het water in een snelkookpan. Laat de
rijst 4 minuten op druk koken en zet dan het vuur uit. Het beste is om nu een
half uur te wachten voordat je de druk van de pan haalt. Maar het kan ook
zonder. Voeg dan de melk toe en zet de pan weer op het vuur. Laat de custard in
een apart bakje in de melk oplossen. Doe nu al roerende het custard mengsel toevoegen. Dit laat je 2 à 3 minuten
koken, voeg dan de suiker en boter toe, even doorroeren. Je kunt het eerst 2
uur afgedekt laten afkoelen en in de koelkast bewaren of lekker meteen opeten!
Tip: dit recept is heel goed te gebruiken als je zelf een
keer rijstevlaai wilt maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten