Gisteren heb ik met mijn vriendinnen een diner georganiseerd voor onze
familie. Het was allemaal heel goed gelukt en super gezellig. Ik wou graag iets
maken wat echt bij het seizoen hoort maar wel origineel is, toen kwam ik op
pompoencakejes.Ik vond ze super leuk en lekker geworden dus bij deze het
recept!
Benodigdheden :
(voor ong. 18 cakejes)
- 2 uien
- 300 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda (of nog iets
meer bakpoeder)
- ong. 2 tl zout, naar smaak
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 90 gr. roomboter
- 200 gr. pompoen
- 80 gr. geraspte kaas
- 30 gr. lenteui, fijngesneden
- muffinvorm (bij de Xenos hebben
ze nu hele leuke herfst muffinvormpjes, past er perfect bij!)
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vorm in (als deze plastic is
dan hoeft het niet). Gebruik geen papieren muffinvormpjes want daar blijven de
cakejes in plakken. Snij de ui klein en fruit (tot de ui zacht is) in een
beetje roomboter. Snij nu de pompoen in blokjes en laat het koken tot het zacht
is. Nu kan je de pompoen prakken met een vork of pureer het met een blender of
staafmixer.
Meng de bloem bakpoeder en baking soda in een kom en klop de eieren
en de melk in een andere kom los. Maak een kuiltje in het meel giet hier het
eimengsel in en klop alles goed door elkaar met een garde.
Doe de rest van de roomboter bij de warme pompoen en meng het door elkaar
zodat de boter er helemaal in oplost. Spatel dit mengsel nu samen met de uien
en lenteui door het beslag.
Doe nu het beslag in de vormpjes en bak de cakejes 35 minuten in oven. Eet
smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten