The tastiest
chocolate cake in the world!! And of course ideal for
Christmas. Here is the recipe.
You need:
- 200 gr pure chocolate
- 170 gr. butter
- 200 gr. sugar
- 3 big eggs
- 70 gr. flour
- 2 ts. coffee with 2 ts. water
- evt. whipped cream to serve it.
- springform (20 cm middle)
How to:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj39vw9OWNwySe10xKLc-EFTnW1o21cHV99ixjrWstoY-1nivUIi9k4qNu0emFtfqBZOsrDT_FA8SSryTQs6GkGM_wsy30k7gSFya30JRHqXvpZkT9TMfTcI4yZobmdXLHVhvokKe_2Iw/s320/surprise,+verjaardag+ishi+028.JPG)
Heat the oven on
160 degrees. Grease the springform and coat the bottom with
baking paper. break the chocolate in pieces and melt it together with te butter bain maire. Let the
mixture cool down for
5 minutes and stir the sugar through it. Whip the
eggs one by one. Sieve the flower and fold it through the mixture. Now you can stir the
coffee through. Bake the cake for
70 minutes, till the upside is firm but the inside is still soft. Let the cake cool down and practise your
patience. At least you can serve the
cake on a serving plate. Greets
Enoah
P.s. The cake has more taste when it totally
cools down. You can easy make it the
day before you eat it.
You can use the recipe also for
muffins.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNquWAk1Q76dgUQAtZR4k2xmTSghGjOaflTLEvsiRM5GBpOvowWZL2NLFAlqaCN_n3R0vnNRRWtohOfGaEqXMo7jE-H3sVW3M9JQ49k73RI7rr9fjUSgsGG2xiUon9Zj9W6huTA86jnQ/s320/SDC18008.JPG)
Nederlands
De allerlekkerste
chocolade taart van de wereld!! En natuurlijk ideaal voor
Kerstmis. Hier het recept.
Benodigdheden:
- 200 gr. pure chocolade
- 170 gr. boter
- 200 gr suiker
- 3 grote eieren
- 70 gr. bloem
- 2 el. oplosskoffie, opgelost in 2 el water (kan ook gewone koffie zijn)
- evt. geklopte slagroom om erbij te serveren
- springvorm van 20 cm doorsnede
Zo doe je het:
Verwarm de
oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in en bekleed de
bodem met vetvrij papier. Breek de
chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom.
Smelt dit nu Au bain marie. Laat het mengsel 5 min.
afkoelen en roer de suiker er doorheen. Klop vervolgens een voor een de eieren
erdoor. Zeef de bloem boven het mengsel en vouw het er doorheen. Maak de
koffie en roer deze erdoor. Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart
ongeveer 70 minuten tot de bovenkant stevig is, maar de binnenkant nog niet. Laat de taart afkoelen in de springvorm en oefen je geduld. Plaats de
taart voorzichtig op een serveerbord. Serveer hem in punten, of voor brownies
in stukken. Met eventueel de geklopte slagroom erover.
Nu mag je ervan gaan
smullen! groetjes Enoah P.s. de taart heeft nog meer smaak als hij goed is afgekoeld. Hij kan dus goed de dag van te voren gemaakt worden.
je kan het beslag ook gebruiken voor muffins.-->
Geen opmerkingen:
Een reactie posten