vrijdag 27 september 2013

Recept voor oma's Linzenvlaai

Recept voor linzenvlaai

Recept voor een heerlijke abrikozen linzenvlaai, makkelijk een dag van te voren te maken. Hij is zelfs nog lekkerder als je hem de dag na het bakken pas opeet! Ideaal dus voor en verjaardag of als je bezoek verwacht. Veel bakplezier!!



Ingrediënten (voor één vlaai) :

  • 500 gr. bloem
  • 400 gr. suiker
  • 250 gr. boter (in blokjes)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • abrikozen compote/jam

      
      Doe de bloem, suiker, vanille en bakpoeder samen in een kom. Voeg de boter toe en 2 eieren. Splits het laatste ei en doe de dooier ook in het beslag. Kneed alles tot een stevige bal. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten. Neem 1/3 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot het ongeveer 1 cm dik is en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. .Uitstekende randjes verwijder je makkelijk door met de deegroller over de randen van de vorm te rollen waardoor het teveel aan deeg er af valt. Maak nu met een vork eerst nog wat gaatjes in de bodem.


      Neem de resten en het deel van het deeg dat je hebt bewaard en rol dit ook uit. Snij deze plak nu in repen van zo’n 2 cm breed. Verdeel nu eerst een flinke laag compote over de vlaai bodem. Daarna leg je de repen in een ruitjes effect over de vlaai heen. Als laatste smeer je nog wat eiwit over de vlaai. Nu zet je hem in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat hem een half uur bakken tot hij mooi goudbruin is. De vlaai is het lekkerst als hij een dagje heeft gestaan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten